Syrianska kom till match mot KB Karlskoga med ett starkt manskap i förhoppning om att formera sig inför seriestarten i april.  Dock skulle matchen komma att handla mer om utvisningar och spelavbrott än skönspel.

Matchen inleddes med stort bollinnehav för Syrianska som kontrollerade de första minuterna på plan. Man rullade runt bollen fint och det såg också ut som att man skulle lyckas med att luckra upp Karlskoga-försvaret genom fina kombinationer och djupledsspel. Men en kontring från hemmalaget skulle visa sig förändra matchen. Efter ett inlägg in mot Syrianska straffområde så faller en Karlskoga-spelare efter ett försök till en cykelspark, tillsynes utan några ojusta medel. Domare valde dock att blåsa straff och efter lite snack från Syrianska så fick också Dana Kuhi rött kort och Syrianska var nere på tio man. Karlskoga satte straffen säkert och 1-0 var ett faktum.

Efter detta så tappade domaren matchen och det var mycket grinigt nere bland spelarna. I en annan närkamp i ett senare skede av matchen blev också lagkapten i Syrianska Basel Gorgis sparkad på i liggande läge av en Karlskoga-spelare men hemmaspelare klarade sig undan med ett gult kort. Syrianska fick också mitt under tumulten även Mohammed Feysal utvisad efter snack med domaren. Man kom dock tillbaka och kvitterade till 1-1.

I andra halvlek tog hemmalaget ledningen på nytt efter miss i Syrianska-försvaret. I detta skede präglades matchen av mycket spelavbrott och diskussioner nere på plan och det var svårt för båda lagen att få igång något ordnat spel. Syrianska skulle dock senare få med sig en straff som ledde till 2-2 via Fedja Jelecak, vilket också stod sig matchen ut.

Syrianska kom i denna match tillbaka på ett starkt sätt i en märklig tillställning med många röda kort och utan något bra flyt i spelet. Nu gäller det att blicka framåt med cirka två veckor kvar till seriepremiären.