Syrianska stod för en klart godkänd insats i premiären mot IF Sylvia. Efter en relativ jämn tillställning med viss fördel Syrianska så skrevs slutsiffrorna 1-1.

Många hade begett sig till Behrn Arena denna soliga lördag för att bevittna Syrianska premiärspela i division två. Taktpinnen från start skulle dock Sylvia ta tag i då man redan efter cirka 40 sekunders spel hittade nätmaskorna bakom Alex i Syrianska-målet.  Syrianska hade inte riktigt vaknat till i detta läge och skulle visa sig spela upp sig ju längre matchen led. I den 13:e matchminuten kom Sylvia i ett farligt anfall där Mattias Bulun fick agera försvarspelare och efter en tuff närkamp i straffområdet skadar sig mittfältaren. Mattias Bulun fick då kliva av plan och ersättas av Stefan Hannason som visat god form under försäsongen. Syrianska inledde jakten på en kvittering och man fick utdelning i den 36:e matchminuten via nick på hörna av Mozart Surville. Resultatet stod sig intill paus.

Den andra halvleken fortsatte som den andra slutade med fördel Syrianska i bollinnehav och det kändes som att ett ledningsmål låg nära. Spelet kom dock av sig när Jawad Nasir fick sitt andra gula kort i den 60:e minuten och Syrianska fick gå ner på tio man. Barsaum omformerade laget och såg ut att gå upp på fem försvarare för att säkra en poäng. Sylvia tog naturligtvis över spelet mer och mer och var flertalet gången nära att spela sig helt fria framöver Alex i Syrianska-målet. Man fick dock ingen utdelning och båda lagen fick nöja sig med varsin pinne i denna premiäromgång.

I nästa match väntar Eskilstuna City på bortagräs, söndagen den 19:e april, och vi på webbredaktionen önskar att så många som möjligt tar sig dit för att stötta vårt Syrianska.