Örebro Syrianska dominerade tillställningen hemma mot Gute och skapade mängder av chanser framåt. Men efter en ytterst tveksam domarinsats fick man till slut se sig besegrade med 2-3.

Efter en trevande inledning och bortaledning för Gute med 0-1 så kom Syrianska igång med bollrullandet. Via snabba passningskombinationer och ett bra djupledsspel dominerade man större delarna av den första halvleken men hade samtidigt svårt att få hål på Gute. Ett Gute som spelade mycket på sin defensiv och försökte hitta kontringsmöjligheter framåt. Gute uddamålsledning stod sig in till paus.

Syrianska trappade upp jakten på kvittering i andra halvlek och Gute hade svårt att hänga med. 1-1 kom genom Dana Kuhi efter ett fint nummer av det offensiva nyförvärvet. Trots fortsatt fint anfallsspel av Syrianska så slappnade man av defensivt vid ett par tillfällen i andra halvlek vilket ledde till att Gute inom loppet av bara några minuter kunde gå från 1-1 till 1-3. Uppförsbacken för Syrianska var då brant med cirka 20 min kvar att spela på matchuret. I den 88e minuten tändes dock hoppet för Syrianska-supportrarna då Feysal nickade in ett reduceringsmål på hörna som gav hemmalaget nya krafter. Syrianska jagade febrilt ytterligare mål och pressade på rejält mot slutet men kvitteringen uteblev och man fick till slut se sig besegrade av gotlänningarna.

Under matchens gång så uppstod flera situationer som domare Johan Kjellin missade. Bland annat hade Syrianska bud på straff i slutet av matchen när Mozart Surville revs ner i Gutes straffområde. Dessutom lade domaren endast till två stopptidsminuter i en match då många spelare låg liggandes långa stunder på gräsmattan. Domarinsatsen var alltså inte den bästa för säsongen men nu är det bara att blicka framåt mot nästa utmaning nästa söndag borta mot IFK Aspudden-Tellus.