Syrianska lyckades ta en stark och viktig trepoängare borta mot IFK Aspudden-Tellus i förra omgången. Imorgon väntar återigen en viktig match för Syrianska när tabell trean Eskilstuna City kommer på besök till Örnsro IP och det är nu stora förhoppningar om att den första trepoängaren på hemmaplan äntligen ska komma.

Om det är något lag som trivs på bortaplan så är det vi Syrianska. Man tog tredje raka segern utanför Örebro genom att besegra Aspudden-Tellus med 2-4. Aspudden tog ledningen med 1-0 men Örebro Syrianska vände i den andra halvleken. Då skyttekungen Mozart Surville tryckte in tre baljor och säkrade segern med sitt 2-4 mål tio minuter från slutet och delar Skytteligan med FC Gute spelaren Goran Cuckovic på elva mål var.

När man under söndag ska avrunda vårsäsongen med en hemmamatch mot tabelltrean Eskilstuna City jagar man årets första hemma seger på Örnsro. Syrianska, som vann första mötet med Eskilstuna, kommer till spel med mer eller mindre samma trupp som senast.

Ett City som har efter en knackig säsong gjort det ganska bra ifrån sig efter 13 omgångar befinner man sig på allvar och krigar bland dem tre. City har självklart en revansch att kräva mot Syrianska efter 0-2 på Tunavallen i april.

– De har några individuellt duktiga spelare som vi måste se upp med. Bland annat en forward, Mozart Sony Surville, som gjort elva mål hittills. Sedan sådana som Dana Kuhi och Mattias Bulun som är skickliga med boll. det blir tufft men vi är ett helt annat lag nu än i våras, säger Tony Andersson inför våravslutningen. (ESKILSTUNA KURIREN)