Vi visste att det skulle vara en svår match med mycket bra motståndare. FC Linköping började matchen väldigt aggressivt och hade bud på flera mål redan efter några minuter.

Men det här var en väldigt händelserik och märklig match, i den 5:e minuten fick Martin Alp en boll bakom deras backlinje och kunde springa ifrån och sätta den i mål. Det var chokerande för motståndarna som hade haft en tung press mot vårt mål och som trodde att dom hade bra grepp på matchen. FC Linköping fortsatte att pressa hårt och det här gav oss fina ytor bakom deras backlinje, i den 17:e minuten var det Malik Abdelmoulas tur att genom en kontringssituation att sätta den i mål med en riktig snygg placering. I den 40:e minuten lyckades Martrin Alp dryga ut ledningen till 0-3 och göra sitt andra mål för dagen.

Strax innan halvlek lyckades FC Linköping få utdelning på sitt aggressiva anfallsfotboll och under bara en minut göra 2 mål till 2-3. Efter halvlek kom FC LInköping ut på plan och fortsatte sin forcering mot Syrianskas mål och i den 49:e minuten kom kvitteringen. Detta fick Syrianska IF spelarna i obalans och i den 52: minuten blev Fedja Jelecak utvisad. FC Linköping fortsatte att pressa hårt för ett avgörande och Syrianska IF lyckades hålla stånd i över 30 minuter med en man mindre på plan, i den 84:e minuten kom dock segermålet  genom ett hårt skott från strax utanför straffområdet. Syrianska IF kämpade tappert men tyvärr gick det inte hem denna gång, flera av spelarna gjorde bra insatser och med lite tur kunde man ha fått med sig ett poäng.
En parantes är att Tulo Machepe nu har gjort division 2 premiär och vi hoppas se mer av honom.

Det här var en match som innehöll allt man kan önska sig, det var massor av mål bra fotboll, kämpavilja, utvisning. Syrianska IF spelar en underhållande och mycket rörlig fotboll vilket flera borde komma och njuta av redan nu på söndag den 2015-09-20 då man tar emot Konyaspor IF på Örnsro IP.