Distinkt och effektivt i avslutningarna. Syrianska visade det när man besegrade Rynninge med 0-3 i derbyt på Grenadjärvallen. Rynninge hade straff, varav flera chanser, men duktige Sebastian Bäckström räddade Syrianska.

Rynninge fick möjligheten att ta ledningen. Redan efter fyra minuter fick Rynninge spelaren Jens Arrby chansen från straffpunkten efter en hands inne i Syrianskas straffområde. Men bommade. Sebastian Bäckström i Syrianska-målet gick som gjorde comeback efter ett års frånvarande gick åt rätt håll – och lade därmed grunden till en hållen nolla.

Anel Coralic lade bergsäkert in 0-1 vid den högra stolpen efter att ha fått bollen utanför straffområdet. Det, trots att Rynninge dominerade stora delar av den första halvleken, men utan att hitta skärpan framför kassen.

Andra halvlek såg likadant ut, Rynninge förde spelet i den dåliga gräsmattan. Men det var Syrianska som gjorde målen. 0-2 var en blixtsnabb kontring där Martin Alp var lika klinisk i avslutet som kvick i fötterna. Kom i den 48:e minuten.

0-3, strax därefter, var en lika rapp omställning det. Petrus Kocadag lurade ned både Rynningeförsvarare och Andreas Carlström i målet innan han enkelt rullade in 3-0. Där stannade också resultatet, trots att Martin Alp hade chansen att bli tvåmålsskytt.