Under lördagseftermiddagen togs Konyaspor emot på Karlslund Arena i en träningsmatch som slutade med en 6-2 seger till Örebro Syrianska.

Syrianska förväntades inför matchen vara det spelförande laget mot ett Konyaspor som byggt om i laget efter degraderingen från förra året. Inledande var det också Örebro Syrianska som förde matchen och skapade flertalet farliga chanser främst genom den farliga trion framåt med Martin, Linus och Amar. Men det var Konyaspor som tog ledningen efter en omställning. Därefter hann både Linus och Martin göra mål innan Konyaspor kunde kvitter ett försvarsslarv innan halvtidsvilan.

Andra halvlek blev mer ensidig när Syrianska satte i en växel till och kunde fortsätta pressa på framåt. Amar satte trean, Stefan utökade med ett kanonskott innan Martin satte ytterligare två bollar, ena målet på straff efter att Linus blivit fälld i straffområdet.

Under andra halvlek fick unge Gabriel Abrahamsson (född -01) återigen speltid och gjorde det bra på kanten. Dessutom gjorde Afram Danho (född -00) debut och gjorde ett imponerade inhopp som sånär resulterade i ett mål. En något avslagen match slutade till slut 6-2 till Syrianska som vann utan att förta sig