Torsdagens match mot Karslund IF HFK slutade visserligen oavgjort men en poäng räckte för att båda skulle avancera.

Innan dagens match var övriga grupper redan färdigspelade och det skulle räcka med ett oavgjort resultat för att båda lagen skulle gå vidare.

Efter en ganska jämn första inledning kunde Karlslund efter nitton minuters spel på Karlslund Arena ta ledningen med 0-1 efter att bollen hamnat bredvid spelaren Zak Epplette som stöter bollen i mål via en hörna. Trots mål av Karlslund kom Örebro Syrianska tillbaka in i matchen och kunde kvittera med sju minuter kvar av första halvlek via Amar Bukva, även detta mål på hörna. Syrianska hade mestadels kontrollen av spelet i första halvlek.

Tidigt in i andra halvlek tar Karlslundspelaren Gabriel Kopkin sitt andra gula kort för dagen. Syrianska kunde därefter ta över spelet desto mer och pressa ner Karlslund. I den sextiofjärde matchminuten får dock även Stefan Hanasson ett tveksamt andra gula kort och visas ut.

Dagens kvalmatch slutar 1-1 vilket innebär att båda lagen är vidare till semifinal, och gör därmed Rynninge IK och IFK Kumla sällskap. Semifinal och kvalfinal ska spelas och avgöras i april/maj.