Seriepremiären slutade med en 3-1 till Linköping City borta på Linköping Arena.

Linköping började starkast och satte en väldigt hög press på bortalaget, men när Syrianska börjat jobba sig in i matchen åker man på ett olyckligt baklängesmål i den 28e matchminuten.

Andra halvlek öppnar med att Syrianska omgående kvitterar genom Linus Lamu efter att denne utnyttjat ett missförstånd i motståndarlaget. Linköping tog dock åter ledningen efter att inhopparen Michael Uwezu satt 2-1 för hemmalaget i den 51a matchminuten. Några minuter senare uppstår en situation som får en stor påverkan på matchen, Martin Alp blir bryskt kapad och tumultet efter situationen renderar i ett rött kort för Linus. Trots ett numerärt underläge för Syrianska är Amar Bukva nära att kvittera till 2-2 men hemmamålvakten stod i vägen. Istället lyckas Linköping utöka till 3-1 i slutminuterna vilket även blir slutresultatet i matchen.

En tuff förlust mot ett starkt Linköping, men Syrianska öppnade väldigt svajigt och det gäller att man håller en hög nivå redan från start. Nya tag och härnäst väntar Boo FK på fredag kl 14:00 på Karlslund Arena