Lokalkonkurrenterna Rynninge IK och Örebro Syrianska IF drabbar samman i årets första derby under lördagen. Rynninge står som hemmalag för dagen och matchen kommer att spelas på konstgräs på Pettersbergs IP och inte på Grenadjärvallen.

För Syrianskas del blev det senast en vinst med hela 4-0 mot Södertälje FK, en match där det spelmässigt var jämnt i den första halvleken men där Syrianska tog över rejält i andra halvlek vilket resulterade i hela fyra mål i en halvlek. Det visar vilken kapacitet som finns i laget när det väl stämmer.

Rynninge har inför säsongen förändrat både i spelartruppen och i tränarstaben, där Stellan Carlsson numera är ny tränare för laget. Man har även förstärkt med ett gäng erfarna spelare som Johannes Gustafsson, Kristoffer Näfver och Robin Ingvarsson. Laget har hunnit med tre matcher under inledningen där man har en vinst, en oavgjord samt en förlust senast borta mot Boo FK.

Matchen spelas på lördagen kl 14:00 på Pettersbergs IP. Kom ner och stötta laget i årets första derby!