Under lördagens eftermiddag spelade Örebro Syrianska och Assyriska IF Norrköping oavgjort i en match som slutade 1-1. Resultatet innebär att lagen gav sina bottenkonkurrenter chansen att närma sig och det blir en spännande höst för både Örebro Syrianska och Assyriska IF Norrköping.

Syrianska var det klart bättre laget under den första halvleken och borde ha haft ledningen in i paus. Laget skapade flera fina chanser men en blandning av oskärpa och otur gjorde att resultatet 0-0 stod sig till halvtid.

När den andra halvleken bara var sex minuter gammal tilldelades Assyriska IF Norrköping en straff. En straff som laget förvaltade på bästa sätt och uppförsbacken därifrån var tung för Örebro Syrianska. Syrianska visade dock karaktär och kom tillbaka in i matchen. Efter ungefär halva halvleken spelad kvitterade Amar Bukva med ett långskott som inte såg otagbart ut. Efter kvitteringsmålet blev det inte mycket till spel och Assyriska IF Norrköping slog mycket långt. Syrianska fick dock en sista chans och borde nog ha haft straff när Stefan Hannason blev fälld precis i slutsekunderna. Domaren valde dock att inte blåsa och resultatet 1-1 stod sig därmed matchen ut.

Nästa match för Örebro Syrianska spelas den 16 september på Örnsro IP mot Motala, matchen startar klockan 16.00.