Örebro Syrianska möter på söndagen klockan 12.00nykomlingen IFK Luleå på hemmaplan när Ettan Fotboll går in i sin tredje omgång.

Två omgångar är avklarade och den tredje står för dörren när Ettan Fotboll nu går in i ett intensivt skede. För Örebro Syrianska del innebär det att laget gör sin tredje match denna vecka.

Säsongens inledande seger följdes av ett oavgjort resultat borta mot Nyköping BIS. Det var en offensiv och chansrik match mot Nyköping där Örebro Syrianska tog ledningen i första halvlek. Hemmalaget kvitterade med dryga 20 minuter in i andra halvlek. I den första övertidsminuten gjorde Nyköping 2-1, och vad som såg ut som ett segermål.

Men Eliyo Turkan ville annorlunda och kvitterade två minuter senare, vilket såg till Örebro Syrianska fick med sig en poäng hem till Örebro. En stark laginsats som gav en poäng.

IFK Luleå, egentligen Idrottsföreningen Kamraterna Luleå, grundad 20 september 1900, är en idrottsförening i Luleå och tillika stadens största fotbollsklubb. Säsongerna 2011 till 2017 spelade klubben i division 1 Norra, men spelade efter nedflyttning säsongen 2018 i division 2 Norrland. Klubben har Skogsvallen som hemmaarena och har gjort en säsong i Allsvenskan 1971. År 2019 tog föreningen åter steget tillbaka till Ettan Fotboll då IFK Luleå vann Division 2  förra säsongen i stor stil. I återkomsten till Ettan hat inledds med två förluster. Där premiären borta mot IF Sylvia slutade med en 4-1 förlust. I den senaste matchen hemma mot Vasalund slutade med en 0-1.

Information om publik
I och med rådande omständigheter kommer matcherna i Ettan tyvärr spelas inför tomma läktare och vi vet inte när vi får ha er fantastiska supportrar på plats tillsammans med oss på arenorna.

Sändning av match
Inför säsongen köpte de etablerade bolagen NTM och Bonnier News upp rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att SportExpressen tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall NA/Mittmedia) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Sportexpressenplay:
https://www.sportexpressenplay.se/fotboll/ettan

NA/Mittmedia:
https://www.na.se/sport

▪️MATCHDAG 
⚽️ Örebro Syrianska IF 🆚 IFK Luleå
📌 21 juni, 12:00 – 🇸🇪EttanFotboll
📺  NA/Mittmedia – SportExpressen play
🏟 Örnsro IP

Mattias Kurt
juni 20, 2020

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *