Örebro Syrianska stod för en svag insats borta mot Sylvia på Östgötaporten under lördagen. Efter bland annat 2 straffar, en målvaktstavla och ett rött kort på Dildar i bortamålet så skrev slutresultatet till 3-1 till Sylvias favör.

I inledningen av matchen tog Sylvia tag i taktpinnen och ägde bollinnehavet. Syrianska intog låga utgångspositioner och satsade på omställningar. Efter 29 spelade min skulle 1-0 komma från Jakob Lindahl i hemmalaget och Adam Egnell kunde ca kvarten senare utöka till 2-0. Strax innan halvtid skulle Syrianska få en straff tilldelad, som tyvärr Linus Lamu inte kunde förvalta. 2-0 blev halvtidsresultatet i en första halvlek där bortalaget hade svårt att skapa farligheter framför Sylvia-målet.

I andra halvlek inledde Syrianska på bästa möjliga vis. Efter en soloprestation på kanten av Markus Karlsson lyckades han spela in bollen till en forcerande Lamu som petade in bollen som innebar reducering 2-1 (45 min). Närmare än så kom inte bortalaget. Istället kunde Sylvia utöka ledningen till 3-1 genom Adam Egnell som fick göra sitt andra mål för kvällen. Slutet av matchen skulle präglas av stökigheten och onödiga företeelser. Dildar Caliskan fick se sig utvisad i den 68 min efter en otroligt onödig hand upp i ansiktet på en Sylvia-spelare efter hetska diskussioner. Syrianska fick alltså avsluta matchen med en man mindre på plan när slutresultatet alltså skrevs till 3-1.

Syrianska står idag för en mycket blek insats och onödiga företeelser i en match man skulle behövt plocka poäng från. Nu tappar man istället ytterligare mark i bottenstriden och får fokusera på kommande matcher i jakten på poängen.

Text: David Cetin