Årets näst längsta resa hanterades på bästa vis under helgen. Dels en planering som hängde ihop bra från början till slut, en busschaufför som älskar Örebro Syrianska och spelare som har 100% fokus på sin fotboll och förstår vad som krävs för att göra goda prestationer. En laddad och väl förberett grupp som klev ur bussen på LF-Arena 29 timmar efter samlingen på Mellringe IP.

Matchen inleds med att vi har lite svårt att få igång vårt passningsspel och laget blir längre än vad vi önskat. Vi sätter inte riktigt vårt presspel. Piteå som kommer ta en hel del poäng inte minst på sin hemmaplan är tunga och tydliga i sitt spel och vi får slita hårt i vårt duellspel för att skydda vårt mål. Vi blockerar skott och vi tar jobbet för varandra i situation efter situation. Efter han under halvleken så blir vi vi bättre i det presspelet men även tydligare i vårt låga försvarsspel. Långsamt börjar vi även få kontroll på vårt passningsspel och ka ta oss fram med stöd av fler spelare. Mirza hittar en bra yta och vi sätter honom i spel oftare och oftare. Vi får även fast bollen bättre högre upp i plan med våra forwards, tillsammans med Nadir och Kevin. Sista 15 minuterna i första halvlek är under långa stunder riktigt bra. 1-0 eller rättare sagt 0-1 kommer i 39e minuten. Rodin snappar upp en boll från målvakten och rundar densamma, målvakten drar ner Rodin och domaren pekar på straffpunkten. Rodin är lugnet själv från 11 meter. Ledningsmålet tar vi med oss in till vilan. En bra känsla står vi med under te-pausen. Vi har gått från att skydda vårt mål till att styra spelet på det vis vi  vill. Vi tar några detaljer i vårt spel som vi vill se lite mer av under sista 45 min.

Vi inleder andra halvlek på bästa möjliga vis. Minut 46 och ett mönsteranfall där vi hittar Rodin som släpper in bollen på första ytan och 2-0 är ett faktum.. En perfekt start för de röd/gula från västra delarna av Örebro. Luften går lite ur hemmalaget och vi har möjlighet att kontrollera matchen på ett bra vis under en period. Stora delar av andra halvlek spelar vi av på ett bra vis. Vi gör några byten där vi återigen får ut bra saker av våra inhoppare. Vår bredd och konkurrens gör att vi kan göra förändringar under matcher som gör det svårt för våra motståndare och ger oss stora möjligheteter att vinna fotbollsmatcher. Det är fantastiskt och se hur varje spelare är beredd att offra sin vänstra hand för att vinna fotbollsmatcher. Vi blockar skott, vi tar löpmeter och vi kliver in i dueller på ett imponerande vis.  3-0 kommer i dem 90:e minuten när Dino bryter bollen och Ibbo sätter upp Sermed som inte gör något misstag, rullar in bollen och sätter spiken i Piteåkistan.

En laginsats utöver det vanliga bär oss genom matchen och bärgar poängen till Närkeslätten. Vill även lyfta att vi tar ett stort ansvar efter matchen mot Sollentuna och reagerar på bästa vis vid en förlust. Bra träningsvecka där fokus är att påverka det vi kan påverka med andra ord det som ligger framför oss..

Värt att lyfta är ett vi såg ett jättebra forwards arbete genom matchen .Extra plus till Rodin med många fina löpningar,  ett mål och en assist

Laurie förtjänar även han extra plus med ett 100%-igt duellspel och ett lugn med bollen i uppbyggnadsspelet.

Mirza som blev vår motor när vi tar över och har en längre period av det spel vi jobbar varje dag för att nå till. Bra i duellspel, bra spelbarhet och ett lugnt och fint passningsspel.

Vi ger även ett extra plus till Joels inhopp. Vinner avgörande dueller och har ett lugn med bollen som gjorde skillnad denna eftermiddag .

Ny vecka med nya utmaningar, ödmjukhet till framgång kommer vara ett sätt att fortsätta och vara framgångsrik.