Syrianska åkte till Umeå för att möta bottenlaget Team TG och ta revansch för förlusten på hemmaplan. Vi börjar matchen riktigt fint och dominerar spelet, utan att få in bollen. I princip håller vi i bollen matchen igenom och pressar TG konstant. Till slut lyckas vi turligt men rättvist få in 1-0 via KGs fot och ett huvud på Team TG-försvararen. I halvtid står det också 1-0 till Syrianska.

Till andra halvlek fortsätter samma press från oss och spelet pågår på Team TGs planhalva. Martin Alp byts ut till förmån för vårt nyförvärv, BP-lånet Felix Strängborn i den 62:a minuten och Felix får alltså debutera idag. I 67:e minuten vinner vi bollen mitt i deras planhalva och bollen går till Alfred Ajdarevic som placerar in bollen fint vid målvaktens vänstra stolpe. Kort därefter är Felix Strängborn påpassligt framme och stöter in 3-0 med huvudet när en Team TG-försvarare skjuter bollen på Felix. Vi gör tre snabba byten där våra akademispelare Andreas Ovat och Charbel Saliba byts in tillsammans med Viktor Fransilla. Ännu ett misstag av Team TG leder till 4-0-ledning för Syrianska. Charbel är framme och stressar målvakten som skjuter bollen i huvudet på honom och bollen studsar in i mål. En fin gest i det hela är att Charbel springer raka vägen ut till vår materialare Gabi Afrem för att fira målet med honom. En snabb kontring i 89:e minuten leder till att Strängborn gör sitt andra mål för dagen efter fin framspelning från Alfred.

Matchen slutar 5-0 till Örebro Syrianska. En fin match från laget där vi i princip håller uppe pressen och spelet genom alla 90 minuter. Stor eloge till Strängborn som gör 2 mål i sin debut samt Charbel som gör mål i sin första match på länge.

Vi ses på lördag på Mellringe IP för nästa match mot Sollentuna och Familjedagen!